PostNL krijgt van de FNV-leden tot vrijdag om in te gaan op hun eisen voor een nieuwe cao. Als PostNL dat niet doet, komen er acties waarbij stakingen niet zijn uitgesloten.

Maadey Meuleman, bestuurder FNV Post en Pakketten: ‘De leden zijn boos en teleurgesteld over het laatste cao-bod van PostNL. Met dat bod gaat de koopkracht achteruit, kunnen veel mensen met zwaar werk niet eerder stoppen en doet PostNL nog steeds niks om uitzend-pakketsorteerders in vaste dienst te nemen.’

Leefbaar loon
De vakbond en PostNL onderhandelen sinds augustus over een nieuwe PostNL-cao. FNV-leden eisen onder meer een leefbaar loon, de mogelijkheid tot vroegtijdige beëindiging van het werk bij zwaar werk, vast werk en een in heel PostNL geldende cao. "De medewerkers van PostNL zijn het echt zat", aldus Meuleman.

Geen reactie is actie 

In een vandaag verzonden ultimatum heeft FNV eisen gesteld waaraan PostNL moet voldoen om actie te voorkomen. Denk hierbij aan een minimum uurloon van € 14, loonsverhogingen van minimaal 10% en jaarlijkse loonsverhogingen gelijk aan winkelprijsstijgingen. Daarnaast moet de jeugdschaal worden geschrapt, moet er een kostendekkende reiskostenvergoeding komen en een vaste eindejaarsuitkering.