Volvo Trucks heeft zijn door waterstof aangedreven elektrische trucks voor het eerst met succes op de openbare weg getest. De voertuigen gereden op de openbare weg in Noord-Zweden, een ideale testomgeving vanwege de lastige omstandigheden met ijs, wind en veel sneeuw. De trucks produceerden geen uitlaatgassen en gebruikten waterstof om hun eigen elektriciteit aan boord op te wekken. De trucks zijn geschikt voor langere ritten, vooral in landelijke gebieden zonder laadinfrastructuur.

Volvo biedt momenteel het breedste scala batterij-elektrische trucks in de transportsector, met zes modellen in serieproductie. Ze zijn geschikt voor een verschillende vormen van transport in en tussen steden, en de elektrische trucks met brandstofcellen zullen in de tweede helft van dit decennium beschikbaar komen. Volvo Group werkt samen met Daimler aan de ontwikkeling en productie van brandstofcelsystemen voor zware voertuigen.

Voor vervoerders die uitlaatgasvrij vervoer willen verzorgen, biedt Volvo Trucks op dit moment zes verschillende batterij-elektrische modellen aan, maar ook trucks die rijden op hernieuwbare brandstoffen zoals biogas. Deze maatregelen maken deel uit van de inspanningen van het bedrijf om nu te handelen om de opwarming van de aarde te stoppen. Wachten is volgens hen geen optie.