Met nog twee jaar te gaan voordat alle stadslogistiek in Amsterdam uitstootvrij moet zijn, is PostNL van start gegaan met het bezorgen van pakketten met smalle, kleine en uitstootvrije LEVV’s (licht elektrische vrachtvoertuigen). De wagentjes bezorgen vanuit het PostNL-pakkettensorteercentrum in Amsterdam Zuid-Oost pakketten bij consumenten en bedrijven in de Amsterdamse binnenstad.

Melanie van der Horst, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van Amsterdam: “Het is zo belangrijk dat we de bezorging en bevoorrading snel verduurzamen, want de lucht in onze stad moet gezonder. Fijn dat PostNL voor de troepen uit loopt en nu al bezig is met de overstap naar elektrisch vervoer. Vanaf 2025 komt er een uitstootvrije zone voor alle stadslogistiek in de stad.”

Lodewijk Aandewiel, projectmanager LEVV bij PostNL: “82% van de consumenten vindt de verbetering van de verkeersveiligheid én minder geluid de grootste voordelen van de LEVV. We zijn dan ook blij dat er ook in de drukke binnenstad van Amsterdam steeds schoner en slimmer bezorgd kan worden met deze wagentjes."

PostNL streeft er naar om in 2025 in 25 Nederlandse binnensteden uitstootvrij te bezorgen.