Leden van vakbonden BVPP en CNV hebben ingestemd met het cao-akkoord. Dat betekent dat deze cao geldt voor alle medewerkers bij PostNL. Het gaat om een een gemiddelde verhoging van de lonen met 3% in 2023. FNV, die door PostNL niet was uitgenodigd bij de onderhandelen, benadrukt dat werknemers in de sector Transport & Logistiek en bij DHL in 2023 7,5% meer salaris krijgen. "Dat is nogal een verschil", stelt FNV. "Dat betekent fors koopkrachtverlies met de huidige hoge inflatie."

FNV: "Boos en gefrustreerd"

In een reactie liet FNV weten boos en gefrustreerd te zijn: "PostNL heeft ervoor gekozen om het FNV niet uit te nodigen bij de laatste cao onderhandelingen! Daarmee wijst PostNL een heel groot deel van zijn eigen personeel af. Dit is onrechtvaardig en schaadt het vertrouwen van de medewerkers in het bedrijf. In coronatijd zijn de post- en pakketenwerkers als kanjers en toppers onthaald door PostNL, maar nu blijft échte waardering uit."

FNV gaat voor goed werk en eerlijk loon

FNV wilt dat de lonen automatisch meestijgen met de inflatie, 10% loonverhoging, minimaal 14 euro per uur en afschaffing van de jeugdloonschalen. Daarnaast willen de leden dat uitzendkrachten na negen maanden een vast contract krijgen en een goede regeling vervroegd uittreden bij fysiek zwaarwerk.

FNV heeft aangekondigd actie te zullen voeren om haar doelen te bereiken.