Volta Trucks, een fabrikant van elektrische vrachtwagens, en ontwikkelaar van elektrische motorfietsen Cake hebben plannen aangekondigd om de uitstoot in stedelijke centra te verminderen door laatste-kilometer-leveringen te verduurzamen.

De twee Zweedse bedrijven willen dit doen door een elektrisch mobiele 'microhub' te ontwikkelen voor laatste-kilometer-leveringen. Het plan is om in het eerste kwartaal van 2023 de eerste klantentests uit te voeren met de kledingretailer H&M Group in Parijs. Volta Zero, zoals de hub genoemd wordt, zal worden ontworpen als een miniwarehouse waarin Cake's elektrische motorfietsen aan het begin van de werkdag worden geladen. Vervolgens zullen ze worden ingezet in het stadscentrum. Daarnaast hopen twee EV-bedrijven dat Volta Zero na het lossen van voertuigen kan worden vrijgegeven, zodat het opnieuw kan worden ingezet op andere locaties gedurende de dag of om vervangende batterijen te leveren voor Cake's motorfiets om zo meer efficiënte stadsbrede leveringen mogelijk te maken.

Met hun samenwerking hopen Volta Trucks en Cake echt iets toe te voegen aan duurzame stadsdistributie. Door hun zero-emissie leveringsservice zullen goederen vanuit het magazijn naar de eindklant wordengebracht met wat de partners omschrijven als 'de meest efficiënte combinatie van elektrische vrachtwagens en elektrische tweewielers'.