De Franse fabrikant Gaussin Group maakt grote stappen in de Verenigde Staten met order van Amazon voor 329 elektrische yard tractors.

Gaussin, een pionier op het gebied van schone en slimme vrachtvervoer, heeft een order ontvangen voor 329 yard tractors van Amazon. Deze bestelling is inclusief de yard tractors die in oktober 2022 zijn genoemd in de financiële resultaten van Gaussin. De elektrische yard tractors zullen worden gebruikt in een Amerikaans distributiecentrum van Amazon.

Christophe Gaussin, CEO en president van de Gaussin Group, zegt hierover: "Deze order voor elektrische yard tractors door Amazon is een belangrijke mijlpaal voor de omzetgroei en wereldwijde expansie van. De keuze van Amazon voor Gaussin is erkenning voor de volwassenheid van onze turn-key zero-emission oplossingen, en onze technische, functionele en design differentiatoren."

Gaussin heeft met Amazon bevat afspraken over het leveren van elektrische yard tractors aan Amazonsites in de Verenigde Staten begin 2023. Ze worden gemaakt in de Franse fabriek van Gaussin dat momenteel 2.400 elektrische yard tractors per jaar kan produceren. De bestelling is onderhevig aan bepaalde termijnen en condities, waaronder dat hij zonder boete kan worden geannuleerd voordat elke tractor opgehaald moet worden. Daarnaast plant Gaussin om in 2023 ook een fabriek te openen in de VS om te beginnen met lokale levering.

De voertuigen van Gaussin staan bekend om hun prestaties en modulariteit; ze kunnen tot wel 38 ton slepen, waarvan sommige drive-by-wire mogelijkheden hebben. Ook krijgt Amazon warrants zonder betaling tot 20% uitgegeven aan post-issuance basis als op dat moment alle aandelenaandelesubsidies goedgekeurd zijn door aandeelhouders bij een buitengewone algemene vergadering die gepland staat voor 2023. 

De orders vertegenwoordigen een stap naar verdere uitbreiding van commerciële en productiefaciliteiten in Noord-Amerika, na een bestelling door Plug Power en verschillende strategische partnerschappen en commerciële overeenkomsten met andere Noord-Amerikaanse bedrijven. Dankzij recente federale en statutaire initiatieven ter stimulering van elektrisch transport zoals subsidies, belastingvoordeler en dalende batterijprijzen is investering meer rendabel dan dieselvoertuigen waardoor bedrijven als Gaussin kunnen profiteren hiervan.