Hyundai Motor Group heeft twee pilot programma's gestart met autonome bezorgrobots bij een hotel en een residentieel complex in Seoul.

Naast de laadkist die wordt gebruikt om items te leveren, wordt informatie voor klanten weergegeven op een verbonden scherm. De bezorgrobot beschikt over technologie die intelligent sturen, remmen, elektrische aandrijving en vering hardware combineert en 360 graden rotatie mogelijk maakt. Het beweegt autonoom met behulp van LiDAR en camera sensoren. Een geïntegreerde opslagunit maakt het mogelijk dat de robot producten naar klanten kan transporteren. Door het toevoegen van de autonome rijcapaciteit kan de robot de optimale route binnen het gebied vinden om pakketten af te leveren bij ontvangers. Daarnaast is er samengewerkt met Woowa Brothers, een Koreaanse leveringsbedrijf dat Baemin food delivery app bedient, sinds maart 2021 om verder te werken aan technologie en servicecapaciteit van last-mile outdoor delivery robots.

De technologie die servicerobots mogelijk maakt om zowel binnenshuis als buitenshuis autonoom te bewegen en voedsel te leveren zonder menselijke hulp heeft een game changing innovatie gemaakt die veel aandacht trekt uit logistiek en retail industrieën. Op basis van resultaten van deze pilot programma's hoopt Hyundai haar PnD-gebaseerde delivery robot services naar een hoger niveau te tillen en geleidelijk het aantal robots en hun werkuren uit te breiden.