Deutsche Post DHL Group heeft inmiddels meer dan een miljoen pakketkluisjes in Duitsland. DHL introduceerde in 2003 de 'Packstations', waarvan er 11.000 door het land staan.

DHL laat in een persbericht weten: "De pakketkluizen zijn een perfecte aanvulling op ons aanbod van postdiensten en services, vooral in de periode rond Kerstmis met bijzonder hoge zendingsvolumes. We kunnen onze klanten een zeer flexibele pakketdienst bieden en zelf een nog klimaatvriendelijkere logistiek implementeren."

"Vooral tijdens de Coronapandemie hebben veel nieuwe klanten zelf de voordelen van het Packstation ontdekt, omdat ze op elk moment van de dag contactloos pakketten kunnen versturen en ontvangen. Niet alleen is het aantal stations sterk toegenomen, maar ook wordt de technologie voortdurend verbeterd. De nieuwste versie is uitgerust met zonnepanelen en dus klimaatvriendelijk. Omdat er geen externe stroombron nodig is, kan het Packstation op zonne-energie bovendien worden opgezet op plaatsen waar dat voorheen niet mogelijk was. Het gebruik van Packstations helpt de CO2-uitstoot en het verkeer in steden te verminderen."