De overnameonderhandelingen van de Turkse koeriersdienst Getir dat zijn Berlijnse concurrent Gorillas wil overnemen, zijn volgens insiders bijna afgerond, zo meldt het Duitse Handelsblatt. Volgens bronnen rond de besprekingen zal de miljardenovereenkomst naar verwachting vrijdag worden ondertekend. De afronding van de transactie zal naar verwachting kort daarna plaatsvinden.

Veel deskundigen verwachten dat het aantal bezorgdiensten zal krimpen. Dit komt omdat de concurrentie tussen de bedrijven hevig is. Bovendien stijgen de prijzen en kosten met de inflatie. De financiële markten worden sceptischer.

Zowel Getir als Gorillas moeten in de deal een aanzienlijke devaluatie accepteren, wat de Berlijners waarschijnlijk ook hun unicorn-status zal kosten. Volgens de financiële kringen zijn ze samen nog zeven miljard dollar waard, wat neerkomt op een halvering van de laatste totale waardering. Daarnaast krijgt Gorillas een overbruggingsfinanciering van 40 tot 50 miljoen euro.

Investeerders die deelnemen krijgen preferentiële voorwaarden op hun investering in geval van een latere verkoop. Zij krijgen een zogenaamde liquidatiepreferentie, die hun een vermenigvuldiging van hun geld belooft afhankelijk van hun investering.