Allianz Real Estate heeft namens verschillende bedrijven van de Allianz Group een koopovereenkomst getekend met DHL voor vijf logistieke faciliteiten in drie Europese landen. DHL zal de voornaamste huurder worden van de locaties.

De portefeuille, die in 2023 en eerste kwartaal van 2024 zal worden opgeleverd, is een van de grootste overnames in de logistieke sector van Allianz Real Estate tot nu toe wat betreft bruto verhuurbare oppervlakte: in totaal zullen de vijf faciliteiten meer dan 200.000 m2 beslaan.

DHL, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van de gebouwen, zal na voltooiing ten minste 85% van de faciliteiten in gebruik nemen op basis van langlopende huurcontracten. De faciliteiten bevinden zich in Nederland, Polen en Finland en bestrijken vier belangrijke Europese logistieke deelmarkten, waaronder Eindhoven en Warschau/Gorzow. De faciliteiten in Helsinki en Warschau/Gorzow worden de eerste logistieke activa van Allianz Real Estate in Finland en Polen

De faciliteiten die worden ontwikkeld zullen moderne technische specificaties hebben, het DHL Campus concept weerspiegelen en bedrijfskritische hubs worden voor DHL en haar nationale en internationale klanten.

Elk gebouw is ontworpen om te voldoen aan de allerhoogste duurzaamheidscriteria, waaronder BREEAM Excellent en EPC A, en aan de EU Taxonomy. Ze zullen worden onderworpen aan een Carbon Risk Real Estate Monitor (CRREM) beoordeling om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan strenge decarbonisatie- en energie-efficiëntietrajecten en aan Allianz Real Estate's eigen net-nul programma.

Naast de vijf faciliteiten in aanbouw omvat de relatie met DHL de mogelijkheid voor Allianz Real Estate om in de toekomst nog meer faciliteiten in Europa te verwerven.

De logistieke sector blijft een centrale focus voor Allianz Real Estate vanwege de sterke marktfundamenten, waaronder de groei van e-commerce en de herconfiguratie van de toeleveringsketen. De wereldwijde logistieke portefeuille van de firma is gegroeid tot EUR 14,2 miljard aan activa onder beheer, waarvan EUR 7,2 miljard in Europa. Transacties in 2022 omvatten de termijnaankoop van Multi Business Hub Mittelrhein, een logistiek centrum van topkwaliteit in Polch, Duitsland; verdere investeringen met langetermijnpartner VGP; de aankoop van een Grade A portefeuille met drie activa in Scandinavië; en een zevenjarige herfinancieringsfaciliteit aan Intospace voor zes activa in Nederland.