Van den Bosch neemt met ingang van 14 november 2022 een deel van de activiteiten van collega-vervoerder Gé Simons Internationaal Transport in Hilvarenbeek over. De overeenkomst is gesloten tussen Rico Daandels, CEO van Van den Bosch, en Frank Simons, eigenaar van Gé Simons.

Toevalligerwijs zijn Van den Bosch en Gé Simons Internationaal Transport allebei opgericht in 1964. Begonnen met één vrachtwagen is Gé Simons de afgelopen decennia uitgegroeid tot een internationaal opererende logistieke dienstverlener. Tot de activiteiten behoort het intermodale vervoer van droge bulkgoederen met silodrukcontainers naar de Italiaanse markt.

Europese groeistrategie

De overname betreft de activiteiten van Gé Simons die zich richten op het vervoer van droge bulkgoederen. Daarmee breidt Van den Bosch haar transportnetwerk op de Europese markt verder uit. "De sterke focus van Gé Simons op Italië is in lijn met onze Europese groeistrategie als intermodale logistieke dienstverlener. De overname zal onze positie op de Italiaanse markt versterken en onze droge bulkactiviteiten verder ontwikkelen," aldus Rico. Van den Bosch heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in uitbreiding in het segment droge bulk en is nu Europees marktleider in silodrukcontainervervoer.

Droge bulk activiteiten

De droge bulkactiviteiten worden voortgezet onder de vlag van Van den Bosch en geïntegreerd in de vestigingen van het bedrijf. De overname betreft onder meer de containervloot, bestaande uit 40ft silodrukcontainers en diverse vrachtwagens, trailers en chassis.

Alle betrokken medewerkers, zowel chauffeurs als kantoorpersoneel, zullen deel gaan uitmaken van Van den Bosch. Rico: "Ik ben blij dat het team van Frank Simons aan boord blijft en hun expertise toevoegt aan onze organisatie." Frank beaamt dat: "Ik ben er trots op dat we nu de juiste partij hebben aan wie we onze medewerkers en klanten kunnen toevertrouwen. Dankzij de overname zullen zij profiteren van het uitgebreide Europese netwerk, de capaciteit en de expertise die Van den Bosch de afgelopen decennia heeft opgebouwd."