Amazon neemt 10 nieuwe Airbus A330-300 vliegtuigen op in zijn Amazon Air-vloot. Deze zullen eind 2023 voor de online en logistieke reus gaan opereren, nadat ze zijn omgebouwd van passagiersvliegtuigen.

De online gigant exploiteert Amazon Air sinds 2016 en heeft nu 110 vliegtuigen in zijn wereldwijde vloot. Tegelijkertijd heeft het faciliteiten ontwikkeld, zoals de Amerikaanse luchthub op Cincinnati/Northern Kentucky International Airport en andere hubs over de hele wereld.

Sarah Rhoads, Vice President van Amazon Global Air zei: "Het was zinvol om zoveel meer klanten in verschillende delen van de wereld te bereiken in een tijd waarin velen op ons vertrouwden om hen hetgeen ze nodig hadden te bezorgen, terwijl ze thuis woonden en werkten. Als ik nu naar ons netwerk kijk, weet ik dat we de structuur hebben die we nodig hebben om wendbaar te zijn bij het verwachte en onverwachte, zoals orkaan Fiona en orkaan Ian."

De nieuwe vliegtuigen worden geleased door vliegtuigverhuurder Altavair en geëxploiteerd door Hawaiian Airlines, die ze ook zal onderhouden. Rhoads vervolgde: "We zijn verheugd dat deze nieuwe partners zich bij ons aansluiten voor dit volgende hoofdstuk van Amazon Air's reis en ik kan niet wachten om deze vogels volgend jaar te zien vliegen."