PostNL heeft vanmiddag een loonbod neergelegd dat naar mening van de FNV zo laag is, dat het geen tegenbod heeft neergelegd. "FNV verwacht van PostNL een serieus loonbod, zodat er reden is om verder te praten", zo stelt FNV na afloop van de cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao van PostNL.

‘Mensen bij PostNL verdienen een goede en eerlijke cao en niet deze fooi. PostNL laat zijn medewerkers in de kou staan. Die maken zich ernstig zorgen over de drukke periode die gaat komen en vragen zich af wanneer PostNL nieuwe mensen gaat aannemen om het werk te verlichten.’

Mariska Exalto, bestuurder FNV Post & Pakketten:

De leden van FNV willen een loonsverhoging die de gestegen prijzen voor het dagelijks leven compenseren. Daarnaast willen de leden dat PostNL iedereen minimaal 14 euro per uur gaat betalen en dat de jeugdlonen worden afgeschaft.

Naast de loonstijging willen de FNV-leden dat er meer mensen in vaste dienst genomen worden. Nu wordt veel structureel werk bij PostNL gedaan door uitzendkrachten en via onderaannemers. Daarnaast moet de werkdruk als gevolg van het personeelstekort naar beneden, zo stelt de FNV.

De FNV gaat in overleg met haar leden en sluit acties niet uit. Onder de cao PostNL vallen 19.000 mensen. Dat zijn niet alle medewerkers van het postbedrijf. Er zijn ook nog 16.000 postbezorgers in dienst, maar die hebben een eigen cao.