Het Noorse Posten Norge is bezig met de uitrollen van haar pakketkluizen. Daarbij kon het rekenen op de ondersteuning van SwipBox.

Het opzetten van het Noorse netwerk is een schoolvoorbeeld van snelle implementatie van een landelijke infrastructuur voor pakketkluizen. Posten Norge had slechts 18 maanden nodig om het netwerk landelijk uit te rollen, met inmiddels 1500 Infinity lockers in heel Noorwegen.

De uitrol is gedaan in samenwerking met SwipBox, die is opgetreden als de technologische en strategische partner van Posten Norge en daarbij gebruik en ervaring heeft met het bouwen van netwerken van pakketkluizen.

"We hebben een batterijgevoede locker ontwikkeld die app-gestuurd is en communiceert via Bluetooth en dus helemaal geen bedrading nodig heeft. Dit verkort de installatietijd drastisch, waardoor klanten zoals Posten Norge supersnel een landelijk netwerk kunnen uitrollen. Bovendien maakt het het netwerk van pakketkluizen zeer kosteneffectief", aldus SwipBox CEO Jens Rom. "De stijgende elektriciteitsprijzen verergeren de voordelen van onafhankelijkheid van stroom. De SwipBox Infinity locker wordt uitsluitend gevoed door een batterijmodule met een levensduur van 10 jaar."