Lidl wil de 'best betalende supermarkt van het Verenigd Koninkrijk' worden, nadat het plannen bekendmaakte om meer dan 1.000 nieuwe functies in winkels en magazijnen te openen.

De supermarkt zal in de komende vijf maanden meer dan 1.000 nieuwe functies op uurbasis aannemen. De functies, die zich uitstrekken over winkels en magazijnen en onder meer bestaan uit klantassistenten, schoonmakers en magazijnmedewerkers, zullen worden beloond met een hoog salaris.

Alle nieuwe banen zijn permanent en omvatten voltijdse en deeltijdse functies, waarbij het loon zal stijgen tot £ 12,00 en £ 13,00 met het aantal dienstjaren, afhankelijk van de locatie.

Lidl gaat de komende vijf maanden nog meer winkels openen, nadat het vorige week drie nieuwe winkels heeft geopend in Alperton, Oxford en Gillingham. Dit jaar winkelen er ruim 1,5 miljoen meer mensen bij Lidl dan in 2021, waardoor 3 op 5 Britten het afgelopen jara bij een filiaal van Lidl zijn geweest.

"Omdat ons klantenbestand blijft groeien en we meer nieuwe winkels en magazijnen openen, hebben we meer mensen nodig die zich bij Lidl aansluiten. Niet alleen zullen nieuwe collega's het hoogst betaalde in de branche zijn als gevolg van onze onlangs verhoogde tarieven, ze zullen ook deel uitmaken van een geweldig team van mensen die zich inzetten om goed voedsel toegankelijk te maken voor alle huishoudens, in een tijd die zo hard nodig is", aldus Nan Gibson, Lidl GB’s Chief HR Officer.