Een aantal gerenommeerde bedrijven in de logistieke en industriële (vastgoed)sector heeft de knowhow en ervaring gebundeld in een kennis- en netwerkorganisatie: Dutch Industrial & Logistics Association (Dilas)

 

Met deze nieuwe branchevereniging willen de leden gezamenlijk werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die de sector begrenzen. Ook willen ze in een dialoog treden met de overheid over een duurzame integrale inpassing van logistiek en industrieel vastgoed ons land.

 

Positieve reacties vanuit de branche

De organisatie is opgericht door en voor partijen die de ambitie omarmen om logistiek en industrieel vastgoed toekomstbestendig te ontwikkelen. De initiatiefnemers achter Dilas zijn Joffrey Lagaunne (Proptimize) Bas Geijtenbeek (1530 Real Estate) Sander Breugelmans (Prologis) Eelko Brinkhoff (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) en Tim Beckmann (Intospace). Inmiddels hebben zich nog vijftien andere partijen achter dit initiatief geschaard. Woordvoerder van Dilas, Tom Runhaar, vertelt dat vanuit de branche positief wordt gereageerd.

"De oprichting van Dilas komt op een goed moment nu er debat dat in Den Haag wordt gevoerd rondom een eventuele ́harde stop ́ op distributiecentra. Er is een betere afstemming tussen de sector en de politiek nodig, die zal bijdragen om feiten en perceptie beter van elkaar te scheiden."

Tom Runhaar, woordvoerder Dilas