Volvo Trucks, IKEA Industry en de Raben Groep hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van emissievrij zwaar transport. IKEA zal in twee van haar fabrieken in Polen zware elektrische Volvo trucks introduceren voor interne transportstromen, die zullen worden geëxploiteerd door de Raben Group.

IKEA is een grote klant op het gebied van transport en verzendt jaarlijks meer dan 2 miljoen zendingen over de hele wereld. De elektrificatie van zware voertuigen is van cruciaal belang voor het bereiken van de strategische klimaatdoelstelling om de uitstoot van broeikasgassen door producttransport met -70% per zending te verminderen. Elektrificatie van transport is een van de oplossingen om de onderliggende oorzaken van klimaatverandering aan te pakken.

IKEA Industry, Volvo Trucks en de Raben Group hebben nu hun krachten gebundeld om de emissievrije elektrische Volvo FM-truck in Polen in te zetten. De voertuigen zullen worden gebruikt voor het interne transport van goederen tussen twee IKEA industriële fabrieken op 14 kilometer van elkaar in Zbąszynek en Babimost in het westen van Polen.