Fountain Fuel heeft de plannen voor de bouw van een nieuw XL-energiestation op Industriepark Waal Energie in Nijmegen aangekondigd. Met de recent afgesloten overeenkomst met energiebedrijf Engie en de ingediende vergunningaanvraag bij de gemeente Nijmegen, staat de bouw op het punt van beginnen.

Het station in Nijmegen zal, net als de reeds operationele locatie in Amersfoort, waterstof tanken combineren met elektrisch snelladen. "Door onze stations te bouwen op locaties met een gegarandeerde vraag naar zowel waterstof tanken als elektrisch laden, zoals hier op TPN West in Nijmegen, dragen we bij aan een emissieloze binnenstad," aldus Stephan Bredewold, directeur bij Fountain Fuel.

Engie zal het nieuwe energiestation huisvesten en exploiteren op hun terrein. "We zijn trots om samen met een innovatieve partner als Fountain Fuel onze duurzame ambities voor Industriepark Waal Energie te realiseren. Dit station zal een significante bijdrage leveren aan de verduurzaming en CO2-reductie in de regio," zei Pim Verstappen, projectontwikkelaar bij Engie.

Het energiestation wordt verwacht in de eerste helft van 2025 operationeel te zijn. Voorafgaand aan de bouw organiseert Fountain Fuel op 29 mei een inloopavond bij restaurant Trafo in Nijmegen, waar geïnteresseerden meer kunnen leren over het project, de bouwwerkzaamheden en de planning.