WDP is begonnen met de bouw van een nieuw magazijn met kantoorruimte voor Kintetsu World Express (KWE) op een strategische locatie nabij het luchtvaartplatform op Schiphol Oost. Dit project, dat naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 zal worden voltooid, is gericht op duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Het nieuwe magazijn zal uitgerust worden met extra grote houten overspanningen en installaties voor Unit Load Devices (ULD's) om goederen zo efficiënt mogelijk te kunnen afhandelen. Daarnaast wordt het pand voorzien van een staalconstructie met Xcarb™ staal, wat bijdraagt aan CO2-besparing. Het dak van het magazijn zal volledig bedekt worden met zonnepanelen.

Bij oplevering zal het gebouw gecertificeerd worden met een BREEAM® Excellent certificatie, wat het commitment van WDP en KWE aan duurzaamheid onderstreept. KWE, een vooraanstaande aanbieder van luchtvracht, zeevracht, douaneafhandeling, oppervlaktelogistiek en distributiediensten (3PL), heeft een lange termijn huurovereenkomst getekend voor dit pand. Met terminal- en kantoorlocaties in elke grote stad in Europa, behoort KWE tot de top tien van internationale vrachtvervoerders.