PostNL en vakbonden BVPP en CNV hebben een nieuwe cao afgesloten voor zo’n 15.000 postbezorgers die loopt van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025. De nieuwe cao omvat betere arbeidsvoorwaarden en een loonsverhoging van minimaal 19 procent. Maurice Unck, Directeur Mail NL bij PostNL, benadrukt het belang van deze verbeteringen: “De postbezorger speelt een vitale rol in onze samenleving en deze cao maakt de baan aantrekkelijker en toont waardering voor hun werk.”

In het nieuwe loongebouw zijn vijf loontreden opgenomen die rekening houden met de werkervaring van postbezorgers. De loonsverhogingen starten met een aanpassing aan de wettelijke stijging van het minimumloon van 9,9 procent per 1 januari 2024, gevolgd door verdere verhogingen tot een totale stijging van 19 tot 25 procent per 1 juli 2025. Andere verbeteringen omvatten hogere jeugdlonen, de afschaffing van jeugdlonen vanaf 18 jaar, een gratificatie voor mentoren, en een verhoogde fietsvergoeding.

PostNL werkt ook aan een toekomstbestendige postvoorziening in Nederland. Dit omvat plannen om de bezorging aan te passen naar een twee-dagen schema, wat overeenkomt met de veranderende behoeften van consumenten en de afnemende hoeveelheid post. Unck voegt toe: “Het is onze verantwoordelijkheid om de waardering voor onze medewerkers in evenwicht te brengen met het toegankelijk houden van de postvoorziening in Nederland.”