DHL heeft in Helmond een nieuwe CityHub geopend. Dit centrum dient als een belangrijk knooppunt voor de verwerking en bezorging van meer dan 10.000 pakketten per dag in en rondom Helmond. De officiële opening vond plaats in aanwezigheid van wethouder duurzaamheid Arno Bonte en vertegenwoordigers van de gemeente. De CityHub, gelegen op bedrijventerrein Hoogeind, Branchweg 8, is volledig fossielvrij met de inzet van elektrische voertuigen voor de bezorging.

Wethouder Arno Bonte uitte zijn tevredenheid over de komst van de CityHub naar Helmond: “We feliciteren DHL met deze nieuwe vestiging en zijn blij met deze vorm van stadsdistributie in onze gemeente. Het is een prachtig voorbeeld van duurzaam ondernemerschap.”

De nieuwe vestiging vervangt een ouder centrum aan de Mierloseweg en biedt aan 110 medewerkers een moderne en veilige werkplek. Het gebouw is ontworpen volgens de hoogste duurzaamheidsstandaarden (BREEAM Outstanding), is volledig gasloos en wordt uitgerust met zonnepanelen.

De CityHub in Helmond is de dertiende van zijn soort binnen het Nederlandse netwerk van DHL, dat in totaal 130 lokale vestigingen telt. Er staan nog meer CityHubs op de rol, waaronder in Almelo, Arnhem, en Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast is recentelijk gestart met de bouw van het vijfde nationale sorteercentrum, dat de CityHubs van voorraad zal voorzien, inclusief de nieuwe vestiging in Helmond.