PostNL heeft haar 28e pakkettensorteercentrum geopend. Het 'hypermoderne' centrum in Alphen aan den Rijn is niet alleen een toevoeging aan het logistieke netwerk van PostNL, maar zet ook hoog in op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Met bijna 8.000 m2 is dit een van de meest duurzame bedrijfsgebouwen in Nederland, uitgerust met een geavanceerde opslagbatterij voor zonne-energie. Deze batterij speelt een cruciale rol in het energiebeheer van het gebouw, door overdag opgewekte zonne-energie op te slaan en deze 's avonds en 's nachts in te zetten. Dit draagt niet alleen bij aan de energie-efficiëntie van het pand, maar ontlast ook het lokale energienetwerk.

Greg Camoenié, directeur e-commerce operations bij PostNL, benadrukt de betekenis van dit nieuwe centrum: “Deze nieuwe locatie draagt bij aan onze ambitie om hét toonaangevende logistieke e-commerce bedrijf te zijn. We kunnen nu op drukke dagen tot 63.000 pakketten sorteren en bezorgen, op een duurzame en sociale manier."

Het sorteercentrum, dat voldoet aan de 'Outstanding' BREEAM duurzaamheidsnorm, illustreert de toewijding van PostNL aan een lage milieu-impact. Dit wordt verder onderstreept door maatregelen zoals LED-verlichting, warmteterugwininstallaties, zonnepanelen en elektrische laadpunten. Daarnaast is er aandacht voor de lokale biodiversiteit, met nestkasten voor vleermuizen, vogels, en insecten, en beplanting die de biodiversiteit ondersteunt.

De opening van dit centrum is niet alleen goed nieuws voor de e-commerce markt maar biedt ook werkgelegenheid aan ongeveer 350 mensen in de regio, inclusief personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vanuit Alphen aan den Rijn zullen pakketten bezorgd worden in omliggende gebieden zoals Zoetermeer en Woerden, wat bijdraagt aan een snellere en efficiëntere service voor consumenten en bedrijven in de regio.