Orange Belgium heeft, in samenwerking met het Franse Recommerce, een nieuwe webshop gelanceerd met een aanbod van meer dan 8.500 refurbished smartphones.

De webshop biedt refurbished smartphones aan met twee jaar garantie, als onderdeel van Orange’s inzet voor de circulaire economie. Het "Re-programma" van Orange, dat reparatie, refurbishment, recycling en het inruilen van oude toestellen promoot, heeft in 2023 geleid tot de inzameling van 37.000 toestellen en de verkoop van 13.500 refurbished telefoons. Deze acties dragen bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk en steunen het milieubeschermingsprogramma Natagora/Natuurpunt met €2 per ingezameld toestel.

Lars Christensen, Managing Director Benelux & Eastern Europe van Recommerce: “We zijn er trots op dat we Orange Belgium ondersteunen in zijn ESG-strategie door refurbished smartphones met kwaliteitscertificaat aan te bieden. Al 15 jaar is het onze missie om de circulaire economie mogelijk te maken en samen te werken met toegewijde stakeholders zoals Orange, met wie we dezelfde doelen en waarden delen om samen onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe partnerschap zal aantonen dat technologie en duurzaamheid, met verschillende actoren, hand in hand moeten gaan.”

Isabelle Vanden Eede, Chief Communication, Brand & CSR Officer van Orange Belgium: “Bij Orange Belgium en in onze Lead the Future-strategie hebben we duidelijke en precieze milieudoelstellingen waartoe we ons verbinden. Ons doel is om onze CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen en tegen 2040 een Net Zero Carbon-status te bereiken. We geven veel om onze klanten en de planeet en proberen een zo verantwoordelijk mogelijk bedrijf te zijn door onze ecologische voetafdruk en die van de telefoons van onze klanten zoveel mogelijk te beperken.”