Lidl Nederland heeft in aanwezigheid van demissionair minister van Klimaat en Energie Rob Jetten een nieuw snellaadplein voor elektrische vrachtwagens geopend bij haar distributiecentrum in Oosterhout. Het initiatief sluit aan bij de ambitie van Lidl om vóór 2030 al haar winkels volledig elektrisch en fossielvrij te bevoorraden.

Het innovatieve laadplein onderstreept Lidl's toewijding aan duurzaamheid door gebruik te maken van 100% groene stroom, opgewekt door zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum. Deze eigen krachtige laadinfrastructuur maakt maximale oplaadtijden mogelijk, wat bijdraagt aan een efficiënter gebruik van de elektrische vloot.

Demissionair minister Rob Jetten prees Lidl tijdens de opening: "Het is altijd goed als grote bedrijven zoals Lidl samen met hun partners hun nek uitsteken en voorop willen lopen op het gebied van duurzame energie. Zo laten we samen zien wat er allemaal wél kan in Nederland."

In de toekomst hoopt Lidl haar snellaadinfrastructuur ook beschikbaar te stellen aan andere bedrijven, waarmee het de weg vrijmaakt voor een breder gebruik van elektrische vrachtwagens in de logistieke sector.