Hyundai Motor Company en Iveco Group hebben hun samenwerking versterkt met het oog op innovatie in de sector van commerciële voertuigen. De fabrikanten hebben een Letter of Intent (LOI) ondertekend, waarmee beide bedrijven hun samenwerking bekrachtigen en zich richten op het ontwikkelen van elektrische zware vrachtwagens, waaronder zowel batterij-elektrische als brandstofcel-elektrische trucks voor de Europese markt.

Sinds de start van hun partnerschap in maart 2022 hebben Hyundai Motor en Iveco Group verschillende belangrijke mijlpalen bereikt. Opvallend was de onthulling van de eerste IVECO eDaily Fuel Cell Electric Vehicle tijdens het IAA Transportation event in Hannover in september 2022, gevolgd door de introductie van de IVECO BUS E-WAY H2 in oktober 2023 op Busworld in Brussel. Onlangs, in februari van dit jaar, kondigden de twee bedrijven de ondertekening aan van een leveringsovereenkomst voor een IVECO-gemerkte volledig elektrische lichte bedrijfsvoertuig voor Europa, gebaseerd op Hyundai's eLCV-platform.

Door de geavanceerde technologieën en middelen van beide partijen te benutten, verwachten de bedrijven de overgang naar een duurzame toekomst te versnellen.