Amazon.com Inc. is met Plug Power overeengekomen om jaarlijks genoeg waterstof te kopen om 30.000 vorkheftrucks of 800 lange-afstand vrachtwagens te laten rijden, in een poging om minder fossiele brandstoffen te gebruiken en zijn activiteiten koolstofvrij te maken.

Plug Power zal de logistieke reus vanaf 2025 bijna 11.000 ton zogenaamde groene waterstof per jaar verkopen, volgens een verklaring van 25 augustus. De aandelen van het bedrijf stegen maar liefst 14,7%. 

Groene waterstof wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare energie, zoals wind of zon, om een apparaat, een elektrolyzer genaamd, te laten draaien, dat water in waterstof en zuurstof splitst zonder broeikasgassen uit te stoten. Vermindering van die uitstoot is nodig om de ergste gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering te voorkomen.

Amazon heeft zich ertoe verbonden tegen 2040 een "net zero" uitstoter van koolstof te worden, onder meer door zijn eigen uitstoot te verminderen en steun te geven aan bosbehoud en andere projecten die de broeikasgassen compenseren die het niet kan wegwerken. Het bedrijf, dat de afgelopen jaren de grootste afnemer van hernieuwbare energie was, heeft zich ertoe verbonden zijn vloot voor de bezorging van pakketten over de laatste kilometers uit te rusten met elektrische voertuigen en de hoeveelheid afval te verminderen, naast andere projecten.