De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft €20 miljoen uitgetrokken voor een subsidie voor de bouw van zeven nieuwe waterstoftankstations. De financiering, die tot 70% van de kosten dekt, is bedoeld voor bedrijven zoals Air Products en E.ON om het netwerk van tankstations uit te breiden. De nieuwe stations zullen een dagelijkse tankcapaciteit van minstens 1.000kg hebben, met een doelstelling voor 100% hernieuwbare waterstof tegen 2029.

Mona Neubaur, minister van Economie en Klimaat van Noordrijn-Westfalen: “Waterstof is een belangrijke bouwsteen voor klimaatneutraal zwaar goederenverkeer in Noordrijn-Westfalen. Op deze manier zorgen we voor de concurrentiepositie van logistieke bedrijven en expediteurs.”

De financiering ondersteunt de ambitie van NRW om tegen 2030 ongeveer 200 waterstoftankstations te hebben, aansluitend bij de EU-regelgeving voor alternatieve brandstofinfrastructuur die waterstofstations vereist langs belangrijke transportnetwerken en in stedelijke knooppunten tegen 2030.