Shurgard Self-Storage en LEAP24 hebben een overeenkomst getekend voor de oprichting van 46 snellaadstations in Nederland. Deze samenwerking zorgt dat de snellaadpunten zullen verrijzen op Shurgard locaties.

LEAP24 is verantwoordelijk voor het ontwerp, installatie en onderhoud. In totaal zullen er in 46 stations verrijzen in Nederland. Ook maakten de partijen bekend in en rond de Britse hoofdstad Londen 24 snellaadstations te gaan ontwikkelen.

Pelle Schlichting, oprichter van LEAP24, benadrukt het belang van deze stap: “De samenwerking tussen Shurgard en LEAP24 geeft een uniek impuls aan de realisatie van emissievrije mobiliteitshubs. De unieke combinatie van flexibele opslag, en elektrisch laden op perfecte locaties is een belangrijk ingrediënt voor het succes van zero emissie zones in veel Nederlandse steden en de ontwikkeling van ons netwerk in en rondom Londen”.

Verwachting wordt dat de eerste stations in 2024 operationeel zijn. De partijen hopen met hun initiatief een bijdrage te leveren aan duurzame stadslogistiek en de transitie naar elektrische voertuigen te versnellen.