Thrasio, een bedrijf dat webshops en verkopers op Amazon overneemt, heeft faillissementsbescherming aangevraagd en een overeenkomst gesloten met zijn kredietverstrekkers om haar schuldenlast met ongeveer $495 miljoen te verlagen. Sommige schuldeisers hebben tot $90 miljoen aan vers kapitaal toegezegd, zodat Thrasio haar bedrijfsvoering kan voortzetten en verder kan gaan haar merkportfolio verder op te bouwen.

Thrasio en andere Amazon-aggregators hebben afgelopen jaren miljarden dollars bij investeerders opgehaald waarmee het vervolgens webshops en Amazon-verkopers overnam, om vervolgens met de data en haar operationale expertise de verkoop te stimuleren.

CEO Greg Greeley vertelt: "In het afgelopen jaar hebben we vooruitgang geboekt voor het behalen van onze doelstelling om honderden merken onder de aandacht te brengen bij miljoenen klanten. Thrasio is een van de grootste externe verkopers op Amazon en met een versterkte balans en nieuw kapitaal zijn we beter uitgerust om onze merken te laten groeien, onze infrastructuur uit te breiden en toekomstige kansen te benutten."

Greeley: "We waarderen de constructieve samenwerking die we tot nu toe hebben gehad met onze kredietverstrekkers en kijken ernaar uit om samen aan de weg te blijven timmeren. We zijn ook onze klanten en partners dankbaar voor hun steun en onze medewerkers voor hun voortdurende harde werk en toewijding."