Aanstaande woensdag brengt Koning Willem-Alexander een werkbezoek aan Port of Zwolle in Meppel, een samenwerkingsinitiatief van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel. Dit bezoek legt de nadruk op circulair ondernemen, economische ontwikkeling en de toekomst van transport.

Burgemeester Korteland en Jeroen van den Ende, managing director van Port of Zwolle kijken uit naar het koninklijke bezoek. "Het is geweldig dat de Koning naar ons havengebied komt," aldus Korteland. Hij benadrukt het belang van samenwerking over gemeente- en provinciegrenzen heen voor de ontwikkeling van het havengebied.

Tijdens het bezoek krijgt de Koning een rondleiding bij Alumax Boats en hoort hij over de samenwerking binnen Port of Zwolle. De eigenaar van de Weever Groep bespreekt initiatieven rond waterstof, circulaire bouw en hergebruik van materialen. Ook zal de Koning bij Scania trucks geïnformeerd worden over waterstofaangedreven vrachtwagens en de rol van Scania bij Port of Zwolle.

In lijn met de ambities voor de energietransitie, het toenemende vervoer over water en de ontwikkeling van circulaire productieprocessen, werkt Port of Zwolle aan haar toekomstige rol als haven en logistieke hub. In samenwerking met lokale ondernemers, de regio en onderwijsinstellingen, richt Port of Zwolle zich op duurzaamheid, digitalisering en circulaire bedrijvigheid.