Lidl Nederland heeft aangekondigd dat het zijn winkels al vóór 2030 volledig elektrisch zal bevoorraden, van steden tot dorpen. Dit betekent dat de supermarktketen al in 2024 zijn filiaalbevoorrading volledig dieselvrij maakt. Met deze stap overtreft Lidl de huidige wet- en regelgeving rondom Zero Emissie stadslogistiek, die voornamelijk geldt voor transport in 30-40 stedelijke gebieden.

Lidl heeft haar transportstrategie efficiënt ingericht. Vanuit lokale distributiecentra worden korte ritten gemaakt naar de winkelfilialen. Een enkele vrachtwagen bevat zowel vries-, koel- als verse waren om het aantal ritten te minimaliseren. Daarnaast worden afval en retourstromen door dezelfde vrachtwagen meegenomen, waardoor er geen aparte vuilniswagens nodig zijn bij de winkels.

De elektrische vrachtwagens worden opgeladen bij de distributiecentra van de supermarkt met behulp van (snel-)laders. De groene stroom die hiervoor wordt gebruikt, komt grotendeels van zonnepanelen op de daken van de filialen en distributiecentra. Daarnaast maakt Lidl gebruik van stroom uit zonneweide Haghorst, waar het bedrijf onlangs een Power Purchase Agreement mee heeft gesloten.