Amazon gaat de activiteiten van haar dronebezorgdienst Prime Air komend jaar uitbreiden naar Italië, het Verenigd Koninkrijk en een extra stad in de Verenigde Staten. Het bedrijf werkt nauw samen met nationale en internationale regelgevers om de service op een veilige en schaalbare manier van de grond te krijgen.

Naast de nieuwe bezorglocaties onthult Prime Air een nieuw MK30 drone-ontwerp, dat stiller, kleiner en lichter is dan eerdere modellen. De drones zullen worden geïntegreerd in Amazon's bestaande leveringsnetwerk en zullen worden ingezet vanaf enkele locaties die dezelfde dag nog leveren. In Italië en het Verenigd Koninkrijk zullen ze beginnen met integreren in enkele van hun fulfillmentcentra.

De nieuwe MK30 drone zal sneller, stiller en lichter zijn. De drone kan twee keer zo ver vliegen als eerdere modellen van Prime Air, waardoor leveringen aan klanten die verder weg wonen van de fulfilmentnetwerken mogelijk zijn. De drones kunnen zelfs opereren in diverse weersomstandigheden zoals lichte regen.

Drones zullen nu worden ingezet vanaf enkele locaties die dezelfde dag nog leveren in de VS. Deze sites bieden een selectie van producten die goed passen bij wat klanten snel willen en nodig hebben, en wat drones veilig kunnen leveren. Het doel is om de retailervaring te stroomlijnen en een veiliger en duurzamer leveringsmodel te creëren.

Amazon werkt samen met beleidsmakers over de hele wereld om de dronebezorging uit te breiden. Verschillende autoriteiten hebben hun steun uitgesproken voor het programma en verwachten meer inzicht te krijgen in hoe drones veilig en succesvol kunnen worden geïntegreerd in het luchtruim.