Investeringsmaatschappij Edmond de Rothschild heeft een bedrijfsobject aan de Visserijweg in Oosterhout verkocht aan Cortona Investments. Het object omvat circa 2.929 maan kantoor- en bedrijfsruimte en is gelegen op bedrijventerrein Weststad in Oosterhout, dat in 2022 op nummer 3 stond van logistieke hotspots in Nederland.

Het object, dat is gebouwd in 1997, is ten tijde van de verkoop volledig in gebruik door huurder Emoss Mobile Systems, een ontwikkelaar en leverancier van elektrische en hybride aandrijflijnen voor voertuigen. De 2.929 m2 aan verhuurbaar vloeroppervlakte is verdeeld over de begane grond en eerste verdieping en bestaat uit logistieke ruimte, kantoor, 2 loadingdocks, 1 overhead deur en 19 parkeerplekken. Het gebouw beschikt over EPC label A. De nummer 3 notering van bedrijventerrein Weststad in de lijst van logistieke hotspots bevestigt dat dit een ideale locatie is voor logistiek vastgoed. Deze score is gebaseerd op de goede bereikbaarheid van het bedrijventerrein, de ligging dichtbij Europese havens Rotterdam en Antwerpen, en de beschikbaarheid van personeel in de buurt van deze locatie.

Edmond de Rothschild werd juridisch bijgestaan door Lexence en commercieel geadviseerd door Savills. Holdinga Matthijssen Kraak stond koper Cortona Investments juridisch bij en CBRE trad op als technisch adviseur.