Amazon en Shopify hebben een belangrijke integratie aangekondigd die Shopify-websites de mogelijkheid biedt om "Buy with Prime" in hun webshop aan te bieden. Klanten kunnen nu aankopen doen met hun Amazon-portemonnee bij het afrekenen op Shopify en profiteren van snelle levering en eenvoudige retourzendingen via Amazon.

Hoewel Shopify voorheen werd gezien als een concurrent van Amazon, en het bedrijf zijn merchants vorig jaar nog waarschuwde tegen het gebruik van Buy with Prime, zijn de verhoudingen veranderd. Binnenkort lanceert Amazon een app waarmee Shopify-merchants die gebruikmaken van Amazon's fufilmentnetwerk Buy with Prime kunnen toevoegen in hun Shopify-afrekenproces. Merchants behouden de controle over hun merk en klantgegevens en kunnen selecteren welke producten beschikbaar zijn voor Buy with Prime in hun webwinkel.

Peter Larsen, Amazon's vicepresident van Buy with Prime, benadrukte de positieve feedback van merchants over Buy with Prime en de samenwerking met Shopify om merchants te helpen hun bedrijven te laten groeien en tegelijkertijd tijd en middelen te besparen.