Delhaize heeft, in samenwerking met vastgoedinvesteerder Montea, grootse plannen onthuld voor een nieuw 'thuiswinkelcentrum' in Vorst, aan de rand van Brussel. Door deze uitbreiding wil Delhaize zijn leidende positie in de markt voor thuisbezorging van voedsel verstevigen en tegelijkertijd zijn capaciteit verdubbelen.

Dankzij dit initiatief zullen Delhaize-klanten profiteren van een betere service en een grotere beschikbaarheid van producten. Het centrum komt op de voormalige Lipton-terrein, dat Montea in 2008 heeft aangekocht als onderdeel van een langetermijnherontwikkelingsprogramma. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden van de oude gebouwen gestart en de verwachting is dat het nieuwe e-commercecentrum begin herfst 2024 zijn deuren opent.

De keuze voor Vorst is geen toeval. Gelegen aan de rand van Brussel is dit een strategisch punt waar Delhaize een grote klantenbasis heeft voor thuisbezorging. Dit zal de klanten snellere levering en versere producten bieden dankzij kortere reistijden.

Chloë Thoelen, Senior Vice President e-commerce bij Delhaize, lichtte het project toe: "De bouw van het nieuwe thuiswinkelcentrum in Vorst is zeker niet een eindpunt, maar een belangrijke volgende stap richting verdere groei. We blijven hard werken en investeren om het voor onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. We streven ernaar om hun boodschappen op een steeds efficiëntere en duurzamere manier thuis te bezorgen."

Naast efficiëntie staat duurzaamheid centraal in het project. Delhaize verkent de mogelijkheden voor het gebruik van elektrische voertuigen voor leveringen. Het nieuwe centrum zal ongeveer 450 nieuwe banen creëren.

Het nieuwe gebouw is een baken van duurzaamheid en innovatie. Montea heeft grote plannen om het 20.000 m² grote gebied te transformeren tot een milieuvriendelijk complex, compleet met parkeerplaatsen op het dak, biodiverse landschapsarchitectuur en hergebruik van materialen uit de oude Lipton-gebouwen.

Xavier Van Reeth, Country Director Montea België, vertelde: “We zijn verheugd om een e-commerce partner als Delhaize te verwelkomen op zo'n strategische locatie. Deze ontwikkeling markeert het laatste stuk van het herontwikkelingsproject van de voormalige Lipton-site in Vorst."