De Amerikaanse werknemers van het bezorgbedrijf United Parcel Service (UPS) hebben een nieuw arbeidscontract voor vijf jaar goedgekeurd, zo meldt de vakbond Teamsters. Hiermee is een mogelijke staking van de baan die kerstleveringen had kunnen verstoren en verzendkosten had kunnen verhogen.

In het nieuwe contract krijgen de werknemers van UPS, een van de grootste bezorgbedrijven ter wereld, een beter salaris. Er komt ook een einde aan een systeem waarbij nieuwe chauffeurs minder betaald kregen dan hun ervaren collega's. Daarnaast zijn er andere voordelen voor de werknemers, zoals een extra vrije dag, geen verplichte overuren meer en vanaf volgend jaar airconditioning in de nieuwe bezorgwagens.

Volgens de vakbond Teamsters heeft een grote meerderheid, namelijk 86,3% van de werknemers die gestemd hebben, het nieuwe contract goedgekeurd. De vakbond gaf aan dat dit de hoogste goedkeuringsscore is die ze ooit hebben gezien voor een contract bij UPS.

Parttime werknemers van UPS kunnen ook uitkijken naar een beter salaris. Zij gaan in 2023 gemiddeld $2,75 per uur meer verdienen en dit loopt op tot $7,50 extra per uur over de hele duur van het contract.

Een belangrijk punt in het nieuwe contract is dat nieuwe werknemers nu hetzelfde gaan verdienen als de werknemers die er al langer werken.