De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor webshops femmeboutique.nl en shop-femmeboutique.nl. Het regent klachten van consumenten over niet of te laat geleverde producten en een onbereikbare klantenservice.

De ACM heeft geen contact kunnen krijgen met de betreffende webwinkel. De verstrekte informatie op de website over levering, contactgegevens en bedenktijd blijkt onvolledig en onjuist te zijn. De ACM heeft talloze klachten ontvangen over dit bedrijf, evenals de Consumentenbond en de politie. Om verdere consumentenellende te voorkomen, waarschuwt de ACM nu voor deze malafide webshop en overweegt het maatregelen om herhaling van dit soort problemen te voorkomen.

Het vermoeden bestaat dat de eigenaar van de webshop - E&V B.V. - gebruikmaakt van dropshipping. Dit betekent dat het bedrijf producten verkoopt die het zelf niet op voorraad heeft, maar door een derde partij, vaak gevestigd in het buitenland, laat produceren en verzenden. Voor de consument kan dit leiden tot langere levertijden en mogelijk hogere retourkosten. Hoewel dropshipping op zichzelf niet verboden is, dient het bedrijf zich wel aan de geldende regels te houden bij online verkoop, waaronder het duidelijk vermelden van de daadwerkelijke levertijd.