Lekkerland Nederland, een specialist in on-the-go consumptie, is al meer dan 65 jaar actief in de markt. Momenteel worden klanten beleverd vanuit distributiecentra in Waddinxveen, Son en Meppel. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen en klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, gaat Lekkerland vanaf september 2024 een nieuw distributiecentrum in Waddinxveen in gebruik nemen.

“Onze visie is om ‘Your most convenient partner’ voor onze klanten te zijn, de beste strategische partner die hen maximaal ontzorgt,” aldus John van den Berg, Directeur Operations. Het nieuwe terrein van ca. 60.000m2 ligt direct aan de afslag van de snelweg A12 en is daardoor makkelijk bereikbaar en zeer goed gelegen in het hart van de Randstad. Door de uitbreiding met dit moderne en nieuwe logistieke centrum creëert Lekkerland in Waddinxveen in totaal 40.000m2 aan logistieke vloeroppervlakte en met een totaal wagenpark van circa 174 vrachtwagens rekent ze zich tot een professionele logistieke speler binnen de markt waarin zij opereert. “We zijn druk bezig met het ontwerp van de interne logistieke processen, die voor een groot gedeelte ondersteund worden door ‘voice en pick-to-light picking,” aldus John van den Berg. Montea is de projectontwikkelaar die Lekkerland begeleidt in de realisatie van het nieuwe logistieke centrum, waarbij de nadruk ligt op een duurzame ontwikkeling: het gebouw is gasloos, regenwater wordt hergebruikt en het dak is uitgerust met zonnepanelen.

„Lekkerland de perfecte partner voor vandaag en morgen“

John van den Berg, Directeur Operations bij Lekkerland Nederland

Toekomstproof en duurzaam

Met de ontwikkeling van één groot nieuw distributiecentrum realiseert Lekkerland Nederland een efficiënte en overzichtelijke logistieke operatie. Volgens John van den Berg is Lekkerland op deze wijze voorbereid op groei naar de toekomst toe en realiseert ze zo nog beter haar logistieke duurzaamheidsdoelstellingen. “We zijn blij dat we met deze locatie een strategische plek hebben gevonden die een toekomstbestendige en duurzame oplossing biedt voor onze logistieke activiteiten en bijdraagt aan onze klantbehoefte qua leverbetrouwbaarheid en futureproof assortiment. Kortom: Lekkerland de perfecte partner voor vandaag en morgen.”