Verzendplatform Sendcloud heeft aangekondigd dat het dataplatform Tracey heeft overgenomen. Deze strategische overname zal de positie van Sendcloud versterken en e-commercebedrijven van elke omvang in staat stellen om een betere klantervaring te bieden.

De e-commercemarkt is zeer competitief en consumenten verwachten nauwkeurige updates over de bezorgstatus van hun pakketten. Uit recent onderzoek blijkt dat 9% van de consumenten hun bestelling niet op tijd ontvangt en dat 20% de bezorgtijd of -locatie moet wijzigen na het ontvangen van de eerste track & trace-melding.

Om aan deze verwachtingen te voldoen, heeft Sendcloud Tracey overgenomen. Met Tracey kunnen klanten slimmere beslissingen nemen over het verzendproces en consumenten proactief informeren. Hierdoor kunnen vertragingen en bezorgproblemen worden omgezet in een positieve ervaring. Het portfolio van Tracey omvat onder andere near-real-time pakketmonitoring, inzicht in vervoerdersprestaties en AI-gestuurde bezorgvoorspellingen.

Deze overname is in lijn met de strategie van Sendcloud om verzenden wereldwijd te vereenvoudigen en optimale bezorgervaringen mogelijk te maken. Voor veel e-commercebedrijven is het verzenden van pakketten met meerdere vervoerders, het aanbieden van flexibele bezorgopties en internationale uitbreiding een complex proces. Met de toevoeging van Tracey kan Sendcloud online retailers voorzien van geavanceerde datatools voor pakketmonitoring en benchmarking.

Tracey, opgericht door Huib Adriaans, stelt online retailers in staat om de controle over het verzendproces terug te krijgen. Door waardevolle verzenddata te benutten, kunnen retailers bruikbare inzichten verkrijgen en de bezorgervaring verbeteren. De samenwerking met Sendcloud stelt Tracey in staat om sneller productontwikkeling te realiseren, nauwkeurigere benchmarking te bieden en de voorspellende bezorgmodellen te verbeteren.

De integratie van Sendcloud en Tracey zal zorgvuldig worden uitgevoerd om een soepele ervaring te garanderen voor klanten, medewerkers en stakeholders. Deze overname heeft geen invloed op lopende projecten of contractuele verplichtingen. Klanten kunnen gebruik blijven maken van Tracey als zelfstandig product of in combinatie met de uitgebreide diensten van Sendcloud.