Amazon heeft 300 nieuwe elektrische bestelwagen in gebruik genomen. Klanten in de Duitse steden München, Berlijn en Düsseldorf kunnen de elektrische bestelwagens van Rivian zien rijden, die bijdragen aan de ambitie van Amazon om de CO2-uitstoot te verminderen en in 2040 koolstofneutraal te zijn. Vorig jaar bezorgde Amazon meer dan 45 miljoen pakketten in Duitsland met elektrische bestelwagens en e-cargo bikes, en de nieuwe aanwinsten van Rivian zullen de duurzame bezorginspanningen verder verbeteren.

In de VS heeft Amazon al meer dan 3.000 aangepaste elektrische bestelwagens van Rivian ingezet en het bedrijf is van plan om tegen 2030 wereldwijd 100.000 van dergelijke voertuigen te hebben. De bestelwagens zijn ontworpen om veiligheid, duurzaamheid en comfort voor de bestuurder voorop te stellen. Door de samenwerking met Rivian wil Amazon een revolutie teweegbrengen in last-mile bezorging en nieuwe normen stellen in de sector.

De introductie van deze elektrische bestelwagens, samen met het gebruik van andere zero-emissie voertuigen zoals e-cargo bikes en e-scooters, zal Amazon in staat stellen om pakketten op een meer milieuvriendelijke manier te bezorgen in Europese steden. In 2022 gebruikte Amazon zero-emissie voertuigen, waaronder elektrische bestelwagens en micromobiliteitsoplossingen zoals e-cargo bikes, e-scooters en rollators, om meer dan 120 miljoen pakketten te bezorgen bij klanten in Europa.

De nieuwe bestelwagens van Rivian, samen met de uitbreiding van micromobiliteitshubs in Europese steden, zullen Amazon helpen om nog meer pakketten te bezorgen in zero-emissie voertuigen.