Maersk werkt samen met de Duitse projectontwikkelaar bauwo aan de bouw van een logistiek centrum van 20.000 vierkante meter in de buurt van Hannover voor de opslag en verwerking van batterijen voor elektrische auto's en onderdelen die bij de productie daarvan worden gebruikt.

Deze nieuwe faciliteit in Berkhof, gelegen aan de A7, wordt Maersk's tweede, grotere locatie in Europa na Teplice in Tsjechië. Het uiterst geautomatiseerde batterijmagazijn zal in mei 2024 gereed zijn en biedt vergaande kwaliteitscontroles, laaddiensten en andere waardetoevoegende diensten langs de toeleveringsketens van de auto-industrie.

Het logistieke centrum in Berkhof is strategisch gelegen nabij de productielocaties van verschillende autofabrikanten om te voldoen aan de groeiende vraag naar logistieke oplossingen voor batterijen voor elektrische auto's in de auto-industrie. Met Maersk's controle over alle belangrijke assets langs de transportketen, van de fabriek in Azië tot het gebruik van de onderdelen in een fabriek in Europa, kan het bedrijf zijn klanten op maat gesneden, veerkrachtige en flexibele logistieke oplossingen bieden.

Het magazijn biedt plaats aan maximaal 34.000 pallets en heeft een geavanceerd veiligheidssysteem dat de batterijen bewaakt. De diensten die in het speciale magazijn worden aangeboden omvatten het scheiden van compartimenten die speciaal voor een klant bestemd zijn, indien nodig. De vraag naar gespecialiseerde acculogistiek neemt toe met de sterke groei van e-mobiliteit in Europa. Naast de omschakeling van de productie van nieuwe auto's van verbrandingstechnologie naar elektrische motoren, begint nu ook de verwerking en recycling van gebruikte e-autobatterijen van de eerste generatie op schaal, waarvoor opslag- en distributiecapaciteit nodig is.