DB Schenker, een van de marktleiders in wereldwijde logistieke dienstverlening, heeft een nieuw, duurzaam logistiek centrum geopend in Contern, Luxemburg.

Met de gunstige ligging bij de luchthaven, goede verbindingen naar de hoofdsnelwegen, en uitbreiding van het aantal docks, warehouse en kantoor, ligt Schenker Luxemburg GmbH op koers voor groei. De nieuwe locatie zorgt voor een uitbreiding van 2 naar 18 docks, het warehouse is verdrievoudigd naar circa 7.000 m2 en de kantoorruimte is verdubbeld naar 1.400 m2 .

“Onze moderne locatie in Contern biedt de mogelijkheid om onze logistieke activiteiten in Luxemburg en de Euroregio verder uit te breiden,” zegt Matthias Kraus, Managing Director Schenker Luxemburg GmbH. “Een van onze belangrijkste prioriteiten is klanten te ondersteunen bij het decarboniseren van hun supplychain, zodat zij hun duurzaamheidsdoelstellingen op een efficiënte manier kunnen bereiken. Daarom gebruiken we biobrandstoffen in de lucht en over zee, en breiden we onze duurzame transportvloot over land uit door ook biobrandstoffen en elektrificatie in te voeren. Bovendien is onze nieuwe faciliteit ingericht om te voldoen aan de specifieke eisen van klanten binnen verschillende industrieën, zoals elektronica en hightech.”

Innovatie, duurzaamheid en veiligheid zijn kernpunten in de bedrijfsstrategie van DB Schenker. In de Benelux investeert de logistiek dienstverlener voortdurend in modernisering van zijn vestigingen en in duurzame faciliteiten. Het logistiek centrum in Luxemburg werd gebouwd conform de TAPA-A-beveiligingsnormen en voldoet aan de milieunormen. Er is infrastructuur aanwezig voor het elektrisch opladen van auto's, fietsen en transportvoertuigen. Het multifunctionele magazijn heeft een oppervlakte van ongeveer 7.000 m2 en telt in totaal 105 werknemers.

DB Schenker is sinds 1989 actief in Luxemburg. Sindsdien is het logistieke bedrijf voortdurend gegroeid met een breed scala aan betrouwbare en hoogwaardige diensten. Begonnen als centrale luchtvrachthub, zijn de activiteiten succesvol uitgebreid met zeevracht, landtransport, douaneafhandeling en logistieke diensten.