Klarna heeft een plugin gebouwd voor ChatGPT om een "zeer gepersonaliseerde en intuïtieve winkelervaring" mogelijk te maken.


Gebruikers kunnen nu de Klarna plugin installeren vanuit de plugin store van ChatGPT en het vragen om winkelideeën. Als antwoord kan de chatbot een lijst met gecureerde items geven, die kan worden aangepast door verdere aanbevelingen te vragen, feedback te geven of prompts toe te voegen.

Door op een productlink te klikken, kunnen klanten direct naar de productpagina op Klarna's zoek- en vergelijktool gaan om prijzen van verschillende merken te vergelijken. Met de onlangs gelanceerde tool kunnen gebruikers de beste prijs kiezen uit duizenden retailers, en kunnen shoppers filteren op kleur, maat, klantbeoordelingen en meer.

Klanten kunnen ook gebruik maken van Klarna's persoonlijke overzichtsfunctie Money Story om hun uitgaven bij te houden.

"Ik ben super enthousiast over onze plugin met ChatGPT omdat het voldoet aan mijn 'north star' criteria die ik mijn 'mom test' noem, d.w.z. zou mijn moeder dit begrijpen en er baat bij hebben. En dat doet het omdat het gemakkelijk te gebruiken is en echt een heleboel problemen oplost - het levert een enorme waarde op voor iedereen," zei Sebastian Siemiatkowski, medeoprichter en CEO van Klarna.