CooperSurgical huurt een distributiecentrum van ruim circa 18.000 m² op het nieuwe Panattoni Park Roermond. Het Amerikaanse CooperSurgical is marktleider op het gebied van fertiliteitsgeneeskunde en vrouwengezondheidszorg en ontwikkelt gespecialiseerde medische hulpmiddelen zoals vruchtbaarheidsbehandelingen, testen en apparatuur voor zorgprofessionals binnen dit vakgebied. CooperSurgical tekende een langjarig huurcontract voor één van de twee distributiecentra die Panattoni ontwikkelt in Roermond. Het distributiecentrum waarin CooperSurgical haar intrek neemt, wordt onderdeel van haar Nederlandse en internationale distributienetwerk voor de gezondheidszorg. 

Het distributiecentrum van CooperSurgical wordt gebouwd op het terrein van een voormalige grindfabriek en zal bestaan uit een kantoor, magazijn en trainingsruimten. Het distributiecentrum van CooperSurgical is gelegen op het Panattoni Park Roermond van circa 43.000 m². Naast het gebouw van CooperSurgical is op het park een tweede distributiecentrum van circa 25.000 m² in aanbouw.

"Onze nieuwe distributiehub voldoet aan de strengste certificeringseisen om negatieve impact op het milieu en de biodiversiteit van de omliggende omgeving tot een minimum te beperken en de positieve invloed op het welzijn van onze medewerkers te vergroten. Andere waardevolle factoren van de hub zijn de strategische ligging dicht bij de Duitse en Belgische grens en de uitstekende transportverbindingen over de weg, door de lucht, per spoor en over het water. Deze locatie in Roermond onderstreept de groei die wij als CooperSurgical hebben doorgemaakt de afgelopen tijd en door het betrekken van dit distributiecentrum kunnen wij ons verder ontwikkelen op een manier die past bij onze waarden", zegt Roy Wagemans Senior Manager Global Distributie en Logistiek van CooperSurgical.

Jeroen Gerritsen, Managing Director Panattoni Nederland: "Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum gaan we nu de laatste fase van Panattoni Park Roermond in. Samen met CooperSurgical werkt ons team hard om een gebouw te creëren dat niet alleen duurzaam is in technische, maar ook in menselijke zin. Zo hebben we tijdens het bouwproces alleen materialen gebruikt die een gezond binnenklimaat bevorderen en in het ontwerp zijn diverse maatregelen genomen die bijdragen aan het welzijn van medewerkers. Dit zijn onder andere luchtventilatie-units, aanpasbare klimaatbeheersing en douchefaciliteiten. We zijn blij dat we CooperSurgical, een vooraanstaande marktleider in de zorg, als eerste huurder op ons nieuwe Panattoni Park Roermond mogen verwelkomen."

Panattoni Park Roermond is gelegen aan De Grinderij in Herten (gemeente Roermond).  Het terrein is door Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) verkocht aan Panattoni Nederland. Zowel OML als de gemeente Roermond hebben een belangrijke rol gespeeld bij de herontwikkeling van het terrein en waren betrokken bij het ontwerp en de bouwplannen voor deze nieuwe duurzame bedrijfslocatie. Aandacht voor het welzijn van de gebruiker en de omgeving stonden hierbij centraal. Het terrein krijgt naast een fietsenstalling en parkeerruimte met elektrische laadpalen ook een groene invulling om de ecologische waarde van het park te vergroten en de lokale biodiversiteit te ondersteunen. De infrastructuur in en rond het complex is zo ontworpen dat eventuele overlast voor de omliggende buurt beperkt is.

Dirk Fransen, wethouder economie, stedelijke ontwikkeling & financiën van de gemeente Roermond: "De komst van CooperSurgical naar Roermond is een waardevolle aanvulling op de medisch-technologische sector in de regio. Dankzij OML en Panattoni zijn er randvoorwaarden gecreëerd om het Roermondse bedrijfsleven nog diverser te maken. Ik ben er trots op CooperSurgical welkom te heten namens de gemeente Roermond."  

Om het bouwproces van het nieuwe distributiecentrum zo duurzaam mogelijk te laten verlopen wordt er hoofdzakelijk met prefab bouwonderdelen gewerkt, om zo de hoeveelheid afval op de bouwplaats te minimaliseren. Het resterende afval wordt vervolgens voor 80% gerecycled of op passende wijze verwerkt. Om lokale planten- en diersoorten op het terrein de ruimte te geven en een gunstige omgeving te creëren voor biodiversiteit volgt de aannemer een door een gecertificeerde ecoloog opgesteld protocol. 

Panattoni Park Roermond is ontworpen door Palazzo Group en wordt gebouwd door Goldbeck Nederland. CBRE en JLL traden op als adviseurs van Panattoni, Colliers trad op als adviseur van CooperSurgical bij de verhuurtransactie.