De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de overname van Vopak Agencies door Wilhelmsen Port Services goedgekeurd. Daarnaast mogen Wilhelmsen Port Services AS en Vopak Ventures B.V. gezamenlijk Diize B.V. overnemen.

De ACM heeft bevestigd dat er na deze overname voldoende concurrentie overblijft in de markt voor havenagentuurdiensten in Noordwest-Europa, waardoor consumenten niet worden benadeeld door de samenvoeging.

Wilhelmsen is een wereldwijd actieve maritieme groep die zich richt op havenagentuurdiensten voor schepen met een vrachtlading die bestaat uit droge bulk, terwijl Vopak Agencies zich richt op havenagentuurdiensten voor schepen met een vrachtlading die bestaat uit vloeibare bulkgoederen. Daarnaast is Diize een ontwikkelaar van maritieme software gericht op het optimaliseren van datagebruik en het vereenvoudigen van administratieve processen bij een havenbezoek. Door deze samensmelting kunnen Wilhelmsen, Vopak Ventures en Diize hun dienstverlening verder uitbreiden en verbeteren, waardoor consumenten meer keuzemogelijkheden krijgen bij het zoeken naar goede dienstverleners in de maritieme sector. 

De ACM heeft er daarom ook vertrouwen in dat er na deze samensmelting genoeg concurrentie blijft om consument te beschermen tegen oneerlijke prijzen of slechte servicekwaliteit.