GEODIS heeft een overeenkomst getekend om trans-o-flex over te nemen, een bedrijf gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerd transport voor farmaceutische producten en tijdige levering van producten voor cosmetica en high-tech industrieën. Sinds 2016 is het bedrijf eigendom van de families Schoeller en Amberger, die hebben geïnvesteerd om het uit te bouwen tot een gespecialiseerde distributiespeler.

Marie-Christine Lombard, Chief Executive Officer van GEODIS, zei: "De overname van trans-o-flex is een belangrijke stap vooruit waarmee we onze voetafdruk in Duitsland kunnen vergroten. Het is in lijn met onze ambitie om onze wereldwijde end-to-end logistieke oplossingen te versterken om de groei en geografische ontwikkeling van onze klanten te ondersteunen. Deze overname zal GEODIS positioneren als een toonaangevende speler op de gezondheidsmarkt en zal onze leveringsmogelijkheden in Duitsland aanzienlijk verbeteren, een land dat centraal staat in de wereldhandel. We zijn onder de indruk van de expertise en het engagement voor de hoogste kwaliteit van service van het managementteam van trans-o-flex. We verwelkomen het team van trans-o-flex bij GEODIS en samen geloven we dat we onze klanten aan beide kanten nog meer kunnen ondersteunen door onze respectievelijke en aanvullende sterke punten in Duitsland, Europa en wereldwijd te combineren." 

Trans-o-flex werd opgericht in 1971 en exploiteert 's werelds grootste temperatuurgecontroleerde distributienetwerk gespecialiseerd in gezondheidszorg, met zowel pakketten als pallets. Trans-o-flex is gevestigd in Duitsland en heeft recent haar activiteit uitgebreid naar Oostenrijk, wat mogelijkheden biedt voor verdere ontwikkeling. Trans-o-flex telt zo'n 2.000 medewerkers verspreid over 77 hubs en lokale agentschappen, waardoor het bedrijf logistieke oplossingen kan aanbieden door heel Duitsland.