In Emmen is de bouw gestart van een klimaatneutrale DHL CityHub. Deze vestiging is één van de 27 nieuwe CityHubs die gebouwd worden in het Nederlandse netwerk. De lokale CityHub wordt gebouwd aan de Nijbracht 88 op industriegebied Bargermeer, waarvandaan ruim 100 medewerkers dagelijks 9.000 pakketten gaan bezorgen bij huishoudens, winkels en bedrijven in Emmen en omstreken.

De 27 nieuwe CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Alle nieuwbouw vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Inmiddels zijn er al 6 CityHubs officieel geopend, waaronder in Almere, Zoetermeer, Sittard-Geleen, Breda, Nijmegen en Tilburg. De overige 16 waaronder CityHub Emmen volgen later in 2023 en 2024.

De ingebruikname van de klimaatneutrale DHL CityHub in Emmen staat gepland voor het derde kwartaal 2023. Met deze investering maakt DHL Parcel een stap naar een fossielvrije last mile in Nederland door elektrisch vervoer of door het gebruik van HVO-100 diesel.