Just Eat gaat met de Britse supermarktketen Co-op een samenwerkingsverband aan het online bestellen en thuisbezorgen van boodschappen in het Verenigd Koninkrijk.

Begin volgend jaar wordt de service uitgerold naar 50 winkels en naar verwachting zal deze in het voorjaar van 2023 zijn uitgebreid naar meer dan 1000 Co-op winkels. Door de samenwerking zullen shoppers via de Just Eat-app en website artikelen van Co-op kunnen bestellen die binnen 30 minuten worden geleverd.

Met duizenden producten om uit te kiezen, kunnen klanten alles bestellen, van kant-en-klare maaltijden tot essentiële producten voor in de voorraadkast, rechtstreeks bij de plaatselijke Co-op winkels. Ze zullen ook toegang hebben tot aanbiedingen en promoties van populaire merken en het bekroonde, ethisch ingekochte kwaliteitsmerk van Co-op. Just Eat zorgt dan voor de levering, via zijn groeiende netwerk van koeriers in het hele Verenigd Koninkrijk.

Amy Heather, Strategic Accounts Director, Just Eat UK: "We zijn verheugd over onze samenwerking met Co-op om klanten in het hele Verenigd Koninkrijk gemaksproducten uit hun winkels aan te bieden. De samenwerking biedt onze klanten toegang tot een breed scala aan fantastische Co-op producten die binnen enkele minuten bij hen thuis worden bezorgd. Dit partnerschap is nog een voorbeeld van Just Eat's inzet voor kruidenierswaren in het Verenigd Koninkrijk en we weten dat Co-op een populaire aanvulling zal zijn voor onze klanten."

Chris Conway, directeur eCommerce, Co-op: "Co-op winkels zijn goed gepositioneerd in lokale gemeenschappen om snelle, gemakkelijke en handige thuisleveringen te bieden - of het nu gaat om een volledige winkel of last-minute aanvullingen. We zoeken naar nieuwe en innovatieve manieren om de toegang tot onze producten en diensten te vergroten en omdat onze leden en klanten een druk leven leiden, vormen gemak, snelheid en gemak een hoeksteen van onze aanpak. Het verheugt ons om onze samenwerking met Just Eat aan te kondigen, een stap die Co-op in staat zal stellen nog meer flexibele opties online te leveren met meer keuze en beschikbaarheid in onze gemeenschappen, hoe en wanneer onze klanten ook kiezen om bij ons te winkelen."

Als het grootste voedselbezorgplatform in het Verenigd Koninkrijk is Just Eat toegewijd aan het leveren van de beste service en het beste aanbod voor zijn klanten. Het kruideniersassortiment van Just Eat UK is uitgebreid tot meer dan 70 procent van de huishoudens in het Verenigd Koninkrijk en Just Eat Takeaway.com ondersteunt wereldwijd al meer dan 30.000 kruideniers- en gemakswinkels op haar platforms. Dit omvat partnerschappen met merken als GETIR, ASDA, Ahold, Carrefour, Booker, Spar, Shell, 7-Eleven, Marqt, PLUS, Pascual Group, Galp, Kibus, Taste of America, Delicatessen Argentina en The Beer Store.