PTV Group, internationale marktleider op het gebied van mobiliteits- en logistieke software, heeft aangekondigd dat de Belgische routeplanningsoftwareprovider Conundra is geïntegreerd in zijn wereldwijde logistieke portefeuille.

Door samen te werken met Conundra volgt PTV zijn wereldwijde consolidatiecursus en versterkt hij verder zijn logistieke aanbod. Door Conundra's SaaS-product te combineren met PTV's softwareoplossingen voor routeplanning en optimalisatie worden er nieuwe mogelijkheden voor innovatie en groei geopend.

Sinds haar oprichting in 2013 door An De Wispelaere en Steven De Schrijver is Conundra gegroeid van een team van 2 naar 65 personen die innovatieve logistieke planningssoftware ontwikkelen. Met hun cloudplatform OptiFlow leveren ze door intelligente algoritmen en automatisering transportkostenreducties, ook in complexe omgevingen.

Door hun technologieën samen te brengen, creëren PTV Group en Conundra een sterke nieuwe logistieke divisie die een breder klantensegment bedient en bestaande klanten van PTV en Conundra verbeterde algoritmen en gegevens biedt, evenals extra toepassingsmogelijkheden om kosten- en emissiesbesparing te vergroten. Christian U. Haas, CEO van PTV Group, zei: "Ik ben enthousiast over dit nieuwe avontuur voor Conundra en PTV. In de toekomst blijft het onze ambitie om twee afzonderlijke marktleiders te bouwen - één op het gebied van intelligente verkeerssimulatie- en beheeroplossingen, één op het gebied van logistieke routeoptimalisaties - door beide bedrijven binnen mobiliteit en logistiek verder te versterken."