Robotbouwer Locus Robotics heeft vandaag een Serie F-financiering van $117 miljoen binnen gehaald. 

Locus heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke wereldwijde leverancier van magazijnrobots sinds het in 2015 werd opgericht door magazijnbedrijf Quiet Logistics uit Devens. Chief executive Rick Faulk zei dat het bedrijf 10.000 robots heeft geproduceerd die dienst doen bij ongeveer 250 klanten, waarvan 70 procent binnen de Verenigde Staten.

Locus maakt verschillende robots die goederen in magazijnen verplaatsen. De eerste generatie robots van het bedrijf helpen medewerkers bij het uitzoeken van afzonderlijke artikelen uit schappen en dragen ze dan weg om ze te verpakken en te verzenden. Locus maakt ook machines die hele rekken vol producten kunnen verplaatsen en robots die grote verzendpallets kunnen verplaatsen.

In plaats van de machines te verkopen, gebruikt Locus een "robots-as-a-service" bedrijfsmodel. Klanten betalen voor het gebruik van de machines, die eigendom blijven van Locus. "Dit maakt het voor magazijnbeheerders gemakkelijker en goedkoper om een vloot robots in te zetten. Bovendien betalen ze minder aan Locus dan voor arbeid," aldus Faulk.